İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sığla Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Sığla yağı, Kleopatra’nın güzellik yağı olarak da bilinmektedir. Güzelliğine önem verenler tarafından sığla yağı nedir, nasıl kullanılır sorusu, oldukça sık bir şekilde sorulmaktadır. Sağlık ve kozmetik alanında sık olarak kullanılan sığla yağının bin bir derde deva olduğu söylenmektedir. Cilt kusurlarını gidererek yaraları çabuk iyileştirme özelliği bulunmaktadır. Ayrıca mide rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. 

Sığla yağı hem güzellik için hem de hastalıkları tedavi etme amacıyla kullanılabilmektedir. Kullanım alanı oldukça geniştir. Sindirim rahatsızlıkları bulunuyorsa, özellikle gaz, mide ağrıları ve kabızlık gibi durumlarda hazımsızlıkları gidermek için sığla yağı kullanılabilmektedir. Sığla yağının sindirim rahatsızlıklarında kullanılabilmesi için şu şekilde işlem yapabilirsiniz. Bir bardak suya sığla yağından birkaç damla olacak şekilde ekleyin. Ya da 1 yemek kaşığı bala birkaç damla sığla yağı ekleyerek her gün bunu tüketebilirsiniz. 

Eklem ağrılarınız varsa, bu ağrıları gidermek için de sığla yağı ile ilgili bölgeye masaj yapabilirsiniz. Sığla yağı ağızdaki kokuları gidermek için de kullanılabilmektedir. Bir bardak suya birkaç damla sığla yağı ile bunu giderebilirsiniz. Bu su ile her gün düzenli olarak gargara yaptığınız takdirde, ağızdaki kokuların gittiğini göreceksiniz. 

Basur tedavisinde de sığla yağı tercih edilebilmektedir. Tahriş ve yanmayı azaltma açısından oldukça önemlidir. Basurun olduğu bölgeye birkaç damla sığla yağı sürerek tedavi edebilirsiniz. Aynı zamanda cilde masaj yapmak adına da sığla yağı kullanılmaktadır. Tatlı badem yağı, jojoba yağı ve avokado yağı ile karıştırarak aromatik bir şekilde masaj yağı elde edebilirsiniz. Kaslarınızın rahatladığını ve ağrıların geçtiğini göreceksiniz.

Sığla Yağı Faydaları Nelerdir?

Sığla yağı nedir, nasıl kullanılır sorusundan sonra ilgili yağın faydalarına değinmekte yarar bulunmaktadır. Sığla yağı, birçok açıdan faydalı bir maddedir. Cilt hastalıklarına iyi gelmesinden basur tedavisine kadar çok geniş alanlarda fayda göstermektedir. Bilim adamlarının yapmış oldukları araştırmalar neticesinde sığla yağının kansere iyi gelme noktasında destekleyici işlev gördüğü görülmüştür. 

Sığla yağı cildin nem ihtiyacını karşılamaktadır. Cildi yumuşatarak cildin daha nemli ve parlak görünmesini sağlamaktadır. Kırışıklık ya da sarkmalar, düzenli kullanım sonrasında azalacaktır. Kan dolaşımını hızlandırır ve baş ağrısı ya da diğer ağrılara iyi gelmektedir. Bağışıklık sistemini uyarıcı bir şekilde etki göstererek hastalıklara karşı vücudun direncini yenilemektedir. Ciğerlerin yumuşatılarak balgam söktürücü etki göstermesi de sığla yağının faydaları arasında yer almaktadır. Sığla yağının keskin kokusu sayesinde zihni açtığı ve sinir hücrelerini uyardığı bilinmektedir. Ferahlatıcı kokusuyla solunum da desteklenmektedir. Sığla yağı aynı zamanda bağırsak florasını düzenler ve vücudu toksinlerden arındırır. Çeşitli mide rahatsızlıklarının tedavisinde de sığla yağı kullanılmaktadır. 

Sığla Yağı Zararları Nelerdir?

  • Sığla yağının faydaları, makul ölçülerde kullanıldığı takdirde ortaya çıkmaktadır. Ancak miktar olarak arttığı takdirde, bazı yan etkileri ya da zararları olduğu bilinmektedir.
  • Sığla yağı; iltihap önleyiciler ve kan sulandırıcılar ile ayrıca kolesterol düşürücü bazı ilaçlarla etkileşim haline girebilmektedir. Düzenli olarak bu tür ilaçları kullanıyorsanız sığla yağını kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir. 
  • Sığla yağı, hamileler adına zararlı olabilmektedir. Hamilelikte düşük riskini arttırdığına dair bazı çalışmalar bulunmaktadır. Bundan kaynaklı olarak hamilelik döneminde doktora danışmadan bu tür yağları kullanmamanız gerekir. 
  • Sığla yağını uygun miktarlarda kullanmanız gerekmektedir. Fazla tüketilmesi halinde mide bulantısı, mide yanması ve hatta kusmaya kadar rahatsızlık verebilmektedir. 
  • Sığla yağı, bazı durumlarda alerjik birtakım sorunlara neden olabilmektedir. Alerjenik bir yapınız varsa mutlaka kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bu sayede güvenli bir şekilde sığla yağını kullanabilirsiniz.

Bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir