İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi, doğalgaz kullanımını ve sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiş ev veya işyeri gibi küçük ölçekli kapalı alanlara uygun ısıtma cihazlarıdır. Bu ısıtma cihazlarının ebatlarının küçük olması ve bu sebeple çok yer kaplamaması en çok tercih edilme sebeplerindendir. Uzmanlar yılda en az bir kez periyodik olarak doğalgaz ve kombi bakımının yaptırılmasını söylüyor! Eğer siz de olası arızaların önüne geçmek ve doğalgaz faturanızı düşürmek istiyorsanız kombi bakımını yaptırmayı unutmamalısınız! Peki ya kombi bakımı nasıl yapılır gelin hep birlikte bu soruya bir yanıt bulalım.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kombi bakımı yaptırarak hem enerji tasarrufu sağlayıp daha az fatura ödeyeceksiniz hem de kombileriniz daha uzun ömürlü ve verimli olacak! Kombi bakımlarında önce, sıcak su ve kalorifer yanma durumunun kontrol edilmesi gerekir. Sonrasına kombinin su sızdırmazlık durumu kontrol edilmelidir.  Bu aşamadan sonra kombinin içi açıyoruz ve tozlanma durumunu kontrol ediyoruz. Tozlanma çok fazlaysa, kombinin tozlarını temizliyoruz. Ardından kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları ve hatları kontrol ediyoruz. Kombi baca fanını kontrol edip temizledikten sonra kombideki mevcut suyu boşaltıyoruz. Daha teknik kısımlara geçecek olursak; genleşme tankı havasını ölçüyoruz ve düşük görülür ise hava basımı uyguluyoruz. Daha sonrasında brülör temizliği yapıyoruz. Bu adımların sonrasında yanma haznesinin temizliğini yapmayı da unutmuyoruz.  Gerekirse ateşleme iyonizasyon elektrodu kontrol ettikten sonra temizleyebilirsiniz. Ayrıca üç yollu vana sökülerek temizlendikten sonra yerine takmayı da unutmuyoruz. Eğer cihazınız hermetik tip ise fanı da sökerek temizlemeniz gerekir. Gaz ayar kontrolleri yapmanız oldukça önemlidir! Son olarak kombi altında bulunan kalorifer filtresini sökerek temizleyebilirsiniz. Temizleme sonrasında yeniden yerine taktıktan sonra cihazdan boşalttığınız suyu yeniden eklemeniz gerekir. Bar seviyesini 1,5’e çıkarmanız yeterlidir. Cihazı sıcak su ve petek konumunda çalıştırıp kullanmaya hazır hale getirebilirsiniz.

Kombi Bakımını Aksatırsanız Ne Olur?

Kombi bakımı nasıl yapılır artık biliyoruz. Peki ya kombi bakımını aksatırsanız ne olur? Öncelikle kombinin çalışma ömrü kısalır. Bu durumda ani bozulmalarla karşılaşabilir ekstra ve büyük arıza maliyetleri ile baş başa kalabilirsiniz. Bu durumda ekonomik açıdan zarar edebilirsiniz. Ayrıca normalden fazla doğal gaz tüketileceğinden dolayı yanma ayarları bozulur. Yaşam alanınız yeterince ısınamadığından dolayı da can ve mal güvenliğiniz tehdit altında kalır. İşte tüm bu sebeplerden dolayı kombi bakımınızı yaptırmayı unutmamalısınız!

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir