İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lazerle Dövme Nasıl Silinir?

Dövme, cilt için kalıcı bir işlemdir. Modern yöntemlerle kişi dövmeyi vücudunda görmek istemezse lazer ile silinebilmektedir. Dolayısıyla lazerle dövme nasıl silinir sorusu gündeme gelmektedir. Lazer teknolojisi sayesinde dövme silme işlemi, kalıcı makyaj silme ve daha birçok işlem yapılabilmektedir. Bu teknoloji sayesinde dövmede kullanılan renk pigmentlerine odaklanılır ve yok edilir. Lazer, bu işlem esnasında olabildiğince cilde zarar vermeden renk pigmentlerini yok eder. Her zaman için %100 sonuç elde edilmez. Bu nedenle uzun ve zahmetli bir işlem denilebilmektedir. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce mutlaka iyi bir şekilde düşünülmelidir.  Dövme sildirme işlemine başlamadan önce cilt analizi yapılmaktadır. Dövme silme ya da leke silme üzerine tasarlanmış lazerler, ışını derinin epidermis tabakasına gönderir. Burada yer alan ve derialtındaki renk veren pigmentlere giderek bu pigmentler tarafından emilir. Kimyasal madde parçalanarak ortadan kaldırılmaktadır. Lazerin dalga boyutu dövmenin boyutuna ve türüne göre ayarlanmalıdır.

  • Lazerle yapılan atışlar sonucunda pigmentler yok olurken, dokulara olabildiğince az zarar verilmektedir.
  • Cildin altında yer alan siyah boyalar, lazer tarafından daha iyi algılanmaktadır. Bunun için daha etkili sonuçlar elde edilebilmektedir. Açık renkli boyalar için ise aynı şeyler söz konusu değildir.
  • Çok renkli boyalar için farklı lazer dalga boyları gerekmektedir. Bu nedenle işlemin uzman birisi tarafından yapılması iyi olacaktır.

Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Kaç Seans Sürer?

Dövmenin silinmesiyle alakalı sürelerde bazı çevresel ya da bünyesel faktörler söz konusudur. Lazerle dövme nasıl silinir sorusundan sonra kaç seans süreceği sorusuna yanıt verebiliriz. Dövmenin, vücut üzerinde nerede konumlandığı çok önemlidir. Özellikle ayak ya da el parmaklarının ucunda yer alan dövmeler için uzun seanslar gerekmektedir. Vücudun daha geniş bir alanında yer alan dövmeler ise etkili bir işlemle silinebilmektedir. Dövmede kullanılan boyanın miktarı, dövmenin rengi, boyanın cinsi, silme süresini etkilemektedir. Dövme silme seansları yaklaşık olarak 1,5 – 2 ay arasında gerçekleştirilmektedir. Seans sayısı kişinin dövme türüne ve boyutuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Dövme sildirme işlemini mutlaka profesyonel kişilere yaptırmanız gerekmektedir. Eğer dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, ileride bu riski göze alabilip alamayacağınızı iyice ölçmeniz gerekmektedir. Eğer dövmeden pişmanlık duyma ihtimaliniz bulunuyorsa, hiç yaptırmayın. Sonrasında lazer ile silme işlemleri, daha zorlu bir süreci doğurmaktadır. Dövmeniz varsa ve sildirmek istiyorsanız, mutlaka alanında uzman kişiler tarafından bu işlemin yapılması gerekmektedir. Bu unsurlara dikkat edebilirsiniz.

Lazerle Dövme Sildirme İşlemi Acı Verir Mi?

Her dövme sildirme sonrasında dövme renginde açılmalar meydana gelmektedir. Dolayısıyla izsiz bir dövme silme işlemi, çok farklı faktörlere bağlıdır. Lazerle dövme sildirme işleminde krem ya da lokal anestezi kullanılmaktadır. Bu işlem sayesinde cildin kısmi olarak uyuşması sağlanır. Lazer ve soğutucu desteği ile de üst deri tabakası korunmaktadır. İşlem sonrasında cildin ilgili bölümünde kanama ve sonrasında kabuk bağlama gibi reaksiyonlar görülebilmektedir. İşlem her ne kadar lokal anestezi ile yapılsa da işlem sırasında acı duyulmaz. Fakat sonrasında acı duyulup duyulmayacağı, kişinin bünyesi ile alakalı bir durumdur. Uygulama sonrasında bölgeyi onarmak adına, ayrıca enfeksiyon gelişimini önlemek adına, antibiyotik içeren kremler kullanılmalıdır. Bu sayede enfeksiyon gelişimini önleyebilir, ilgili bölgenin çabuk yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Esasında dövme sildirme işlemi, dövmesinden pişman olan kişiler için geçerlidir. Bu duruma düşmemek adına mutlaka dövme yaptırmadan önce iyi bir şekilde düşünmelisiniz. Sonrasındaki lazerle silme işlemi, daha zorlu bir süreci ifade etmektedir. Bu nedenle dövme yaptırma işlemi, düşünülerek karar verilmesi gereken bir süreçtir.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir