Cilt bakımı, genel olarak düzenli aralıklarla cildi kirden arındırarak ihtiyaç duyduğu tedaviyi sağlamaktır diyebiliriz. İnsan vücudundaki diğer her yer gibi cildinde özel bakım ve tedaviye ihtiyacı olabilir. Cilt bakımı ile genelleştirilen kavram ise, özellikle kadınlar arasında yüz bakımıyla özelleştirilebilir. Farklı cilt yapılarının birbirinden farklı ihtiyaç ve sorunlarına yönelik olarak geliştirilen tedavi süreçleri, cildin sağlıklı olması ve zarar görmemesi açısından mutlaka bir uzman tarafından belirlenerek yapılmalıdır.
Cildinizin ihtiyaçlarını elbette ki en iyi siz bilirsiniz. Ancak bazı durumlarda bu ihtiyaçları karşılamak için tam olarak ne yapmanız gerektiğini belirleyemeyebilirsiniz. Daha uzman görüşler alarak profesyonel bir bakım sürecine girebilmek için alanında eğitim görmüş ve uzman olmuş kişilerden destek almanız tavsiye edilebilir. Düzenli cilt bakımları sayesinde aydınlık, temiz ve esnek bir cilt yapısına sahip olarak erken kırışmanın önüne geçebilir ve cildinize ışıltısını geri kazandırabilirsiniz.
Cilt bakımındaki bir diğer önemli nokta ise hijyendir. Bakım aletleri sürekli değiştirilebilen makineler olmasa da temizliğinin ve başlık değişiminin her kişide değiştirilmesi gerekir. Bu nedenle gerekli onay ve izinleri almış yerlerde cilt bakımı yapmaya özen gösterebilirsiniz. Hijyenik açıdan yeterli olmayan bir alet ile gerçekleştirilen bakım, çözümden çok soruna sebep olacaktır. Bu sorunlar ise geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilmektedir.
Cilt Bakımı Çeşitleri Nelerdir?
Cilt bakımları kendi aralarında ihtiyaç durumuna göre bazı çeşitlere ayrılmıştır. Cildinizin ihtiyacı olan desteği belirledikten sonra ilgili cilt bakım çeşitlerinden birine başvurarak tedavi sürecinize başlayabilirsiniz. Peki cilt bakım çeşitleri nelerdir?
Cilt bakımlarının en çok bilineni ve en yaygın olarak yaptırılanı klasik cilt bakımıdır. Cildin temizlenmesi ile başlayan süresi tonikleme, peeling, siyah noktaların temizlenmesi ve serum/krem uygulaması takip eder. Klasik cilt bakımının özel makinelerle yapılan bir diğer çeşidi ise Hydrafacial cilt bakımıdır. Bu bakımda yüz hatlarına vakumlama işlemi yapılarak cilt temizlenir. Cildin elastikiyetini yetersiz olmasına dair bir belirleme yapılırsa kolajen bakımına başvurulur. Cilt lekeleri için özel makine ve ürünlerin bulunduğu bir diğer cilt bakımı çeşidi ise leke tedavisidir. Kimyasal ve karbon peeling, akne tedavisine yönelik bakımlar, yaşlanma karşıtı bakım ve gerekli olduğunda lazer ile yapılan tedavileri de bu alanda sayabiliriz.
Cilt Bakımı Sonrası Yüz Ne Zaman Yıkanır?
Cilt bakımı ile gözeneklerin derinlemesine temizlemesi ve cildin rahatlatılması hedeflenmektedir. Bakım esnasında açılarak temizlenen gözeneklerin eski haline dönmesi biraz zaman alabilir. Bu nedenle cilt bakımından sonra temiz nevresimler kullanarak saçların toplanması, cildin enfeksiyona sebep olabilecek herhangi bir şeyle temas etmemesi ve mümkünse kâğıt havlu ile cildin kurulanması gerekmektedir.
Bu açıdan bakıldığında cilde uygulanan serumların cilt altına iyice işleyebilmesi için 3 gün boyunca cildi derinden temizlemeden yalnızca su ile yıkamayı yeterli kabul edebilirsiniz.
Yorumlar kapatıldı.